Hallon Macaroner

Lär dig hur man gör goda Hallon Macaroner

Hallon Macarons

Ingredienser

Hallonmousseline

  • 80 g frysta hallon
  • 0,5 citronsaft
  • 45 g strösocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 50 g osaltat smör
  • 100 g osaltat smör

Macarons

  • 70 g äggvita
  • 30 g strösocker
  • 160 g florsocker
  • 90 g mandelmjöl
  • 4-6 droppe röd hushållsfärg

Instruktioner:

Hur man gör hallonmousseline

  • Skölja hallonen i kallt vatten.
  • Sila hallon genom en sil så att du får en hallonpure.
  • Blanda hallonpuren och citronsaften i en kastrull.
  • Tillsätt sockret
  • Koka upp blandningen
  • Blanda i äggen och rör tills du ser den första bubblan.
  • Tillsätt smöret och vispa ordenntligt.
  • Häll över blandningen i en plast låda.  Lägg en plast på blandningen för att förhindra kontakt med luft.
  • Låt stå i kylen i frya timmar eller mer.
  • Vispa krämen med 100g smör.  Använd en elvisp för bättre resultat.  Oroa dig inte om blandningen skär sig lite.  Den går ihop igen när den blir lite varmare.
  • Låt stå tills macaronerna är klara

Hur man gör Macaroner

  • Förvärm ugnen till 150 grader.
  • Vispa äggvitan tills den blir ett fast skum.
  • Blanda i socker, 70 g florsocker och hushållsfärgen.  Vispa i 2-3 minuter tillblandning är väl blandad och fast.
  • Sikte ner de kvarvarande 90g florsocker och madelmjölet i blandningen.  Vänd ner det i blandningen med en slickepott.  Du är klar när fluffet blir lite lösare.
  • Spritsa ut macaroner på ett bakplåtspapper.
  • grädda i ca 12 minuter
  • Spritsa ut hallonmousselinen på en macaron och lägg på ett lock.

Macaroner förvaras bäst i kylen i en sluten låda. Dessa macaroner smakar bäst om de får vila en dag innan man äter dem.

hallon macaroner