Lär dig hur man gör goda Hallon Macaroner
Ingredienser
Hallonmousseline
- 80 g frysta hallon
- 0,5 citronsaft
- 45 g strösocker
- 1 ägg
- 1 äggula
- 50 g osaltat smör
- 100 g osaltat smör
Macarons
- 70 g äggvita
- 30 g strösocker
- 160 g florsocker
- 90 g mandelmjöl
- 4-6 droppe röd hushållsfärg
Instruktioner:
Hur man gör hallonmousseline
- Skölja hallonen i kallt vatten.
- Sila hallon genom en sil så att du får en hallonpure.
- Blanda hallonpuren och citronsaften i en kastrull.
- Tillsätt sockret
- Koka upp blandningen
- Blanda i äggen och rör tills du ser den första bubblan.
- Tillsätt smöret och vispa ordenntligt.
- Häll över blandningen i en plast låda. Lägg en plast på blandningen för att förhindra kontakt med luft.
- Låt stå i kylen i frya timmar eller mer.
- Vispa krämen med 100g smör. Använd en elvisp för bättre resultat. Oroa dig inte om blandningen skär sig lite. Den går ihop igen när den blir lite varmare.
- Låt stå tills macaronerna är klara
Hur man gör Macaroner
- Förvärm ugnen till 150 grader.
- Vispa äggvitan tills den blir ett fast skum.
- Blanda i socker, 70 g florsocker och hushållsfärgen. Vispa i 2-3 minuter tillblandning är väl blandad och fast.
- Sikte ner de kvarvarande 90g florsocker och madelmjölet i blandningen. Vänd ner det i blandningen med en slickepott. Du är klar när fluffet blir lite lösare.
- Spritsa ut macaroner på ett bakplåtspapper.
- grädda i ca 12 minuter
- Spritsa ut hallonmousselinen på en macaron och lägg på ett lock.
Macaroner förvaras bäst i kylen i en sluten låda. Dessa macaroner smakar bäst om de får vila en dag innan man äter dem.